SYMETRON-logo-lg

info@symetron.hu | +36 209 565 914

Skalar – Primacs Series

 

A Primacs SERIES szén / nitrogén analizátorokat úgy tervezték, hogy szilárd és folyékony mintákban a szén és nitrogén elemzésre gyors és tökéletes megoldását kínáljon.

A laboratóriumi igényektől és alkalmazásoktól függően az analizátor különféle variációi állnak rendelkezésre.

TOC, Fehérje-Nitrogén analizátor


PRIMACS SNC-100 Összes Szerves Szén (TOC) és Fehérje-Nitrogén analizátor szilárd és folyékony mintákhoz 

A Primacs SNC-100 a legújabb, modern és rugalmas Skalar által gyártott analizátor, ami beépített 100 pozíciós automatikus mintavevővel rendelkezik. Képes egy egységben a nitrogén (N), a fehérje, az összes szén (TC), az összes elemi szén (TEC), az összes szervetlen szén (TIC) és az összes szerves szén (TOC) meghatározására.

Az analizátor ezen paraméterek gyors, megbízható, pontos és „low level” elemzését biztosítja olyan mintáknál, mint a talaj és növények, iszapok és üledékek, állati takarmány, gabona, élelmiszer, maláta, sör, műtrágya stb.

A Primacs SNC-100 egy extra nagy kapacitású beépített automata mintavevőt tartalmaz, amely egy áttetsző fedővel van védve. A mintavevő segítségével naponta nagy mennyiségű minta elemzése is elvégezhető. A mintatartó kivehető és újra használható kvarctégelyeket tartalmaz, ami legfeljebb 3 g minta befogadására képes. A minták egy egyedi vertikális rendszeren keresztül kerülnek be az analizátorba. A mintából keletkezett hamu az elemzés után a tégelyben marad, amit a tégellyel együtt el lehet távolítani a készülékből. Ezzel elkerülhető a mintahamu felhalmozódása az égési zónában, melynek köszönhetően csökkennek a karbantartási költségek.

A TOC, TEC, TIC analíziséhez magas hőmérsékletű égést alkalmaznak és az eredményeket nem diszperzív infravörös detektorral detektálják. A hőmérséklet-beállítások változtathatóak az optimális égés érdekében és különböző mintamátrixok esetén is lehetővé teszik a TEC meghatározását.

A TN/Fehérje meghatározásának alapja a DUMAS módszer és a termikus konduktivitással / hővezető képességgel (TDC) való detektálás. A DUMAS módszer gyors, biztonságos és jó alternatívája a régebbi Kjeldahl módszernek.

A TIC elemzés elvégezhető automatikus savasítással és a CO2 kifúvatással majd detektálással.

A műszert modern és könnyen kezelhető, felhasználóbarát szoftvercsomaggal szállítjuk.

TOC kiegészítő modul (szilárd mintákhoz)


Primacs MCS – TOC kiegészítő modul szilárd mintákhoz

A Primacs SERIES szén / nitrogén analizátorokba be lehet építeni a Primacs MCS kiegészítő modult is ,ami lehetővé teszi a teljes szerves szén (TOC) elemzését szilárd anyagokban, például talajban, üledékekben és iszapokban. A Primacs MCS a Formacs SERIES TOC analizátorral (folyékony minták) együtt működik, és gazdaságos koncepciót kínál a környezetvédelmi laboratóriumoknak a teljes szerves szén elemzésére vizes mintákon, szilárd anyagokon és iszapokon egyaránt.

A Primacs MCS kettős kemence kialakítással rendelkezik, amely lehetővé teszi az összes szén (TC) és a szervetlen szén (IC) külön elemzését. A teljes szénmennyiséget a minta 1100 °C-on történő katalitikus oxidációjával határozzuk meg, amely a mintában lévő szenet CO2-vé alakítja, amelyet a Formacs SERIES TOC analizátor NDIR detektora detektál. A szervetlen szenet a minta megsavanyításával határozzuk meg az IC reaktorban, amely a szervetlen szenet szénné alakítja. A Windows alapú Primacs MCS szoftver összegyűjti az adatokat, és kivonás útján kiszámítja a minta TOC-koncentrációját (TC – IC = TOC).

A Primacs MCS a TC, IC és TOC értékeket 500 µg és 40 mg közötti abszolút szén tartományban, legfeljebb 3 g mintatömegben elemzi.

A Formacs SERIES analizátor és a Primacs MCS kiegészítő modul kombinációja hatékony eszközt kínál a környezeti laboratóriumoknak a TOC elemzésére a vizes minták esetében alacsony ppb-koncentráció tartományban, a szilárd minták esetében pedig ppm tartományban egyaránz. A Primacs MCS megfelel az olyan nemzetközi előírásoknak, mint az EPA, ISO, NEN-EN 13137 és az US EPA 9060.

Primacs_MCS_HT

Leggyakrabban mért mintatípusok


  • Élelmiszerek és állati takarmányok
  • Talaj és növény
  • Gabona és mag
  • Szilárd hulladék
  • Ipari vezérlés
  • Folyamatirányítás
  • Iszapok
  • Üledékek

…és még sok más minta.

Szakértőnk várja hívását!

+36 20 591 5914

info@symetron.hu

BluVision close up_skalar_symetron
BluVision close up_skalar_symetron
BluVision close up_skalar_symetron
BluVision close up_skalar_symetron