SYMETRON-logo-lg

info@symetron.hu | +36 209 565 914

Skalar – BluVision

 A Skalar által kifejlesztett új automata mérőrendszer, a BluVision diszkrét analizátor, az alapvető kolorimetriás vízparaméterek elemzéséhez nyújt tökéletes megoldást.

A BluVision speciálisan olyan víz- és környezetvizsgálati laboratóriumoknak készült, ahol sokféle paraméter, mintatípust és mátrixot kell vizsgálni. Az analizátor segítségével automatizálhatók a minta és reagensek bemérése/adagolása, a keverés, a melegítés és a reakció eredményeként kialakult termék/szín mérése.

A BluVision-nal a Skalar tovább bővítette a kolorimetriás mérések automatizált analízisét. Ebbe a termékcsoportba már beletartozott a San++ folyamatos áramlásos analizátor és az SP2000 teszt kit robot analizátor

Tipikus alkalmazási területei például az ivóvíz, szennyvíz, talajvíz és felszíni víz vizsgálata.

Működés


A BluVision 100 mintát képes egyszerre tárolni 5 blokkban (1 blokkban 20 minta helyezhető el). A minta térfogata 3,5 ml-től 10ml-ig terjedhet. A reagenseknek, sztenderdeknek és a QC-nek 24 db 50 ml-es és 8 db 10 ml-es pozíció áll a rendelkezésére. Mind a minta mind a reagens blokkok az analízis során hűtöttek.

Az analizátor fel van szerelve egy 160 meghatározásra elegendő küvettatartóval. A küvetta blokkok automatikusan betöltődnek a mérési küvettatatróba egy „autoloader” rendszer segítségével. Az autoloader további küvettatömbök tárolására szolgál, így az analizátor összesen 640 teszt futtatására képes a kezelő beavatkozása nélkül. A küvettatálca hőmérséklete is szabályozható.

Az egyszerhasználatos küvetta blokkok eldobhatóak, ami megakadályozza a tesztek közötti átszennyezést. A használt küvetta blokkok automatikusan egy hulladéktárolóba kerülnek, ahonnan az analízis után biztonságosan eltávolíthatóak. A BluVision analizátor külön használt küvetta tarolóval rendelkezik a mérgező reagensek számára, amely módszerenként változtatható.

Az analizátor egy tű segítségével juttatja a mintát és a reagenseket a küvetttákba. A tű előmelegíthető használat előtt. A pipettázás, mintaadagolás egy hosszú életű nagy precizitású pumpával történik.

A BluVisionban található detektor halogén fényforrással rendelkezik és tartalmaz egy szűrőtárcsát 8 különböző hullámhosszú szűrővel. Ezen tulajdonságok miatt képes az analizátor 8 különböző paramétert mérni egy futtatásban a kezelő beavatkozása nélkül. A szűrők egyszerűen cserélhetők ha további paraméterek mérése válik szükségessé.

A küvetta optikai úthossza 15 mm, aminek köszönhetően az alacsony ppb koncentrációk is detektálhatók.

A BluVision megtestesíti az igazi „walkaway” automata analizátort, ami azt jelenti, hogy kalibrációkat készít törzsoldatokból, automatikusan hígítja a tartományon kívüli mintákat, vagy elvégzi a minták újbóli elemzését egy futtatásban, további kezelői beavatkozás nélkül.

Szoftver


A BluVision diszkrét analizátor teljesen számítógép által vezérelt analizátor. A műszerben található egy beépített érintőképernyő is, amelyről minden lényeges információ leolvasható. Például az analizátor állapota, a küvetták hőmérséklete és a mintatartó blokkok helyzete. Ezen kívül számos feladat is elvégezhető a kijelző segítségével, mint a küvetta blokkok betöltése vagy a szűrők cseréje.

Az mérés futtatásához, az adatgyűjtéshez és az eredmények kiszámoláshoz egy átfogó szoftver áll rendelkezésre, a DiscreteAccess, amely megfelel minden laboratóriumi követelménynek. A felhasználó barát felülete egyszerű használatot tesz lehetővé, ami segítségével a kezelő másodpercek alatt képes elindítani a mérést. Minden futtatás lehet „bach-wise” vagy random hozzáférésű. Minden minta esetében lehetőség van egyedi minta azonosítót megadni vagy a LIMS rendszerből feltölteni. Ezek után ki kell választani az egyes mintákból az elemezni kívánt paramétereket és elindítani a mérést.

Az analizátor automatikusan előhígítja a mintát vagy ha a minta a méréstartományon kívülre esik az analizátor megismétli a mérést egy másik méréstartományban, és/vagy újraméri egy felhasználó által beállított hígítás után.

Ezen kívül rendelkezésre állnak, kiterjedt QC protokollok is, mint a CLP és 21 CFR part 11, amelyek tartalmazzák a jelszóvédelmet, adat integrálást, adatbiztonságot és audit útvonalakat. Az eredmények kinyomtathatók a felhasználó által választott formátumban vagy exportálhatók LIMS rendszerbe a további adatkezelés érdekében.

Tipikus alkalmazások


A BluVision ideális olyan víz- és környezetvédelmi laboratóriumoknak, ahol sok féle kolorimetriás mérést végeznek, különféle mintákkal és mátrixokkal. Tipikus alkalmazások közé tartozik az ivóvíz analízis, szennyvíz, talajvíz és felszíni víz vizsgálata.

Leggyakrabban mért paraméterek:

 • Lúgosság
 • Klorid
 • Magnézium
 • Fenolok
 • Alumínium
 • Króm VI
 • Nitrát + Nitrit
 • Szilikát
 • Ammónia
 • Cianid
 • Nitrit
 • Szulfát
 • Kalcium
 • Vas
 • Orto foszfát
 • Teljes keménység
 • stb.

Az alkalmazások megfelelnek az olyan szabályozó testületek módszereinek, mint az ISO, az EPA, Standard Methods for Water and Wastewater.

Szakértőnk várja hívását!

+36 20 591 5914

info@symetron.hu

BluVision close up_skalar_symetron
BluVision close up_skalar_symetron
BluVision close up_skalar_symetron
BluVision close up_skalar_symetron