SYMETRON-logo-lg

info@symetron.hu | +36 209 565 914

San++ folyamatos áramlás analizátor

Az évek során a Skalar számos iparágban dolgozott ki és fejlesztett alkalmazásokat, ezért átfogó dokumentációk és szabványosítási módszerek széles választékát kínálja az analizátorai mellé. A Skalar alkalmazások nemzeti és nemzetközi szabványügyi hivatalok és egyéb iparági testületek jóváhagyott és előírt módszerek, melyek megfelelnek azoknak az ISO, EPA, Standard Methods, EBC, ASBC, AOAC, Coresta elvárásainak egyaránt. Mindegyik kidolgozott módszer sikeresen integrálódik a gyártási folyamatok  és minőségbiztosítási laboratóriumok mindennapi munkájába.

Víz, szennyvíz

A San++ analizátorok széles körben elterjedtek a vízvizsgáló, szennyvíz és környezetvédelmi laboratóriumokban. A készülékeket használják felszíni víz, talajvíz, szennyvíz, ivóvíz és tengervíz analitikai vizsgálatokhoz egyaránt. A nagyszámú minta vizsgálatot végző laboratóriumok sikeresen integrálták rendszerükbe a San ++ analizátorokat a napi ammónium, nitrit, nitrát, foszfát stb. meghatározáshoz. In-line roncsolás és in-line desztilláció alkalmazásával lehetséges az összes-foszfor, összes-nitrogén, összes-cianid és az összes fenol meghatározása is.

Talaj, növény és műtrágya

Talaj és növény vizsgálatokat sok laboratóriumban végeznek világszerte. A talaj minősége és a tápanyagok felvehetősége közvetlen kapcsolatban áll a növények terméshozamával. Ezért az ammónia, nitrát, nitrit, foszfát, kálium, összes nitrogén, összes foszfor és a karbamid gyakran vizsgált paraméterek. Ezek az anyagok automata SKALAR San++ analizátorral pontosan meghatározhatók. Műtrágyagyártásnál a pontos analitikai adatok elengedhetetlenek a gyártott termék állandó minősége szempontjából. A San++ analizátor pontos mérési eredményein alapuló minőség biztosítás azonnali beavatkozást biztosít a gyártás technológiába.

Sör és maláta

A Skalar teljesen automatizált analitikai rendszereket ajánl a sör és malátagyártás minőségi paramétereinek vizsgálatára. A sörből mérendő leggyakoribb paraméterek, úgymint a keserűség, béta-glükán, összes kéndioxid, szabad-aminó nitrogén (FAN), vagy a malátából történő enzim vizsgálatok; diasztatikus érő és amiláz egyszerűen automatizálhatók. Analizátorral magasabb mintaszámot lehet analizálni rövidebb idő alatt. A gyorsabb és pontosabb QC eredmények lehetőséget adnak az optimális technológia megvalósítására, mind a végtermék mind az alapanyagok tekintetében. Az elmúlt években számos applikáció kerül kidolgozásra a világszerte elfogadott ASBC, EBC és Mebak irányelvek szerint.

Dohány

A dohányiparban a San++ analizátor kulcsszerepet tölt be a minőség ellenőrzés területén. A készülékeket egyaránt használják a nyersanyag és a végtermék ellenőrzésére. Jellemző applikáció az ammónia, klorid, nitrát, összes redukáló cukor és a nikotin tartalom meghatározása. A San++ rendszer moduláris felépítése egyedi megoldásokat biztosít minden laboratórium számára. Pontos, megbízható és reprodukálható analitikai eredmények megfelelnek a Coresta, AOAC és ISO nemzetközi, valamint egyes helyi szabványok előírásainak.

lönböző iparágak napi rutin vizsgálataihoz egyéb területeken ajánlott alkalmazások:

Élelmiszeripar – üdítőital gyártás – gyógyszeripar – borászat – bányászat – kohászat – mosószergyártás

Automata nedves kémiai analízis


A Skalar San++ rendszerek moduláris felépítésének köszönhetően az analizátorok a napi laboratóriumi munkához konfigurálhatók. Az analizátor rendszerek a legfejlettebb technológia alkalmazásának köszönhetően jelenleg a legmegbízhatóbb készülékek a folyamatos áramlású ill. automata nedves kémiai analizátorok területén. A San++ analizátorok számos mintavevővel együtt használhatók. Mindenkor az adott laboratórium igényeinek legjobban megfelelő kapacitású mintavevő illeszthető a kémiai modulokhoz.

A Skalar folyamatosan fejleszti és kiegészíti a kémia módszereit, figyelembe véve az egyes területek szabványosító testületeinek változó igényeit. Az állandó upgrade-nek és „finom hangolásnak” köszönhetően az analizátorok a legprecízebb ill. legpontosabb eredményeket szolgáltatják. A kémia modulok rugalmassága és sokoldalúsága miatt a San++ rendszerekkel a lehető legjobb automata módszereket lehet alkalmazni. A kémia modulokba integrálható in-line dialízissel, roncsolással és desztillációval komplett applikációk is elvégezhetőek. A legmodernebb szoftverek által támogatott detektálási módszerek tökéletesen illeszkednek az analizátorhoz, ezáltal biztosítják a fejlett, de könnyen használható, teljesen automatizált rendszert.

Az applikációtól függően a készülékkel óránként 20-140 minta analizálható. A készülék terhelhetősége közel 500 minta, 16 különböző paraméterre. A minták vizsgálata teljesen automatizálható. Minden SKALAR analizátor tervezése és gyártása megfelel a legszigorúbb előírásoknak és szabványoknak, beleértve az ISO 9001 szabványt is.

Amennyiben érdeklik az analizátorhoz tartozó automata mintavevők, tudjon meg többet ide kattintva. – Automata mintavevők.

SAN++ kémiai modulok, lehetőségek és kiegészítések


Minta bevezetés

Az analizátor robusztus perisztaltikus szivattyúval van felszerelve, amely legfeljebb 32 szivattyúcső befogadására képes. A gyors be- és kikapcsolás érdekében a szivattyúfedeleket egy mozdulattal ki lehet nyitni vagy bezárni, így egyszerre aktiválható az összes szivattyúcső, vegyszeradagolás. A szivattyúegység külön integrált levegő-befecskendező rendszerrel van felszerelve, amely reprodukálható és pontos szegmentálást biztosít.

Kémiai modulok

Az egyes San ++ kémia modulok integrált koncepción alapulnak, ami perisztaltikus szivattyúegységből, külön légkompresszorral ellátott szegmentációs befecskendezőből, kémiai alkalmazási modulokból és hulladékgyűjtőkből, valamint digitális érzékeléssel ellátott adatgyűjtésből áll. A beépített kémiai alkalmazási modulok az elemzés teljes automatizálásához szükséges összes komponenst tartalmazzák, például vezeték nélküli temperálást, dializátorokat, roncsolókat és desztillációs egységeket. A jól bevált, kompakt, moduláris felépítés könnyű hozzáférhetőséget eredményez az esetleges beállításokhoz és a karbantartáshoz.

Az SA 5000 modul tartó legfeljebb öt kémiai modullal/paraméterrel konfigurálható, az SA 3000 kémiai egység pedig 3 kémiai modullal/paraméterrel szerelhető fel. Ez kialakítás egyaránt megoldást kínál az egyszerű és gyors reakciók alkalmazásaihoz, valamint az összetettebb folyamatok automatizálására, amelyek reakció ideje másodpercek helyett perceket vesz igénybe. A San ++ ideális olyan analízisekhez, ahol mintatisztításra is szükség van. Az in-line dialízis alkalmazása eltávolítja a lebegő részecskék és a minta háttérszíne miatt bekövetkező interferenciákat. A rendelkezésre álló eljárások közül néhány: in-line fűtés, nagyon pontos reaktorok segítségével, in-line desztilláció, például a teljes cianid elemzés során, in-line UV-roncsolás a összes nitrogén és az összes foszfor elemzéséhez, valamint in-line oldószeres extrakció, anionos felületaktív anyagok esetében.

Detektorok tartománya

A nagy felbontású digitális fotometrikus detektorokat az SA3000 / 5000 kémiai egység könnyen hozzáférhető, különálló részébe integrálják. Minden érzékelő egy optikai érzékelőfejből áll, legfeljebb két szűrővel és folyamatos átfolyású küvettával. A detektor képes kezelni mind a buborékmentesítést, mind a buborék-kapuzási (buborék-átfolyásos cellás) technikát.

A nagy felbontású érzékelés optimális jel / zaj arányt eredményez, biztosítva az alacsonyabb detektálási határokat és a szélesebb dinamikai tartományt. Azokban az esetekben, amikor a minták háttérinterferenciákat okoznak, a Skalar a kompenzáció érdekében valódi optikai mátrix korrekciót kínál. Különböző fénytörési mutatókkal rendelkező minták, például magas só tartalmú (pl. tengervíz) minták esetében a Skalar kifejlesztette az egyedülálló „turbómátrix korrekciós detektort” az interferenciák elkerülése érdekében, amelyek stabil jelet és alacsony detektálási határértékeket eredményeznek.

Opciók és kiegészítők

A San ++ analizátorhoz számos opció és tartozék áll rendelkezésre. Ezek lehetővé teszik az analizátor teljes testreszabását, hogy megfeleljenek a mai modern laboratóriumok követelményeinek és magas színvonalának. Függetlenül attól, hogy igény van-e a gyors áteresztőképességre, kibővített analitikai tartományokra vagy összetett minta-előkészítési lépések integrálására, a San ++ analizátor egyedülálló megoldást kínál az automatizált nedves kémiai elemzésre.

A későbbiekben lehetőség van ennek a moduláris rendszernek a bővítésére is a növekvő laboratóriumi igényeknek megfelelően. Ha a jövőben változnak a követelmények, az analizátor kompromisszumok nélkül kibővíthető. Az opciók és tartozékok közé tartozik például az automatikus be- és kikapcsolás, a munkastandardok hígítása, elkészítése, több mintás felvétel, automatikus hígítás és szivárgásérzékelés.

Több minta felvétele és a minta keverése

Amikor egy elemzés során két különböző mátrixból származó mintákat kell elemezni, az automatikus mintavételeket több mintatűvel lehet elvégezni. Ez lehetővé teszi például a talajkivonatok és a növényi roncsolások elvégzését egyidejűleg, vagy ahhoz hasonlóan, ha a mintákat különbözőképpen tartósítják, mint például az összes cianid (lúgos) és az összes fenol (savas). Abban az esetben amikor a mintában található részecskék leülepedhetnek, melyek fontosak az elemzés szempontjából (pl. összes-P), egyedi mintakeverő, homogenizáló eszköz integrálható az automata mintavevőkhöz, amely biztosítja a homogén és reprodukálható mintavételt.

Automatikus hígítások és a munkastandardok elkészítése

Az egyes alkalmazások analitikai mérés tartományának kiterjesztése érdekében egy hígító állomás építhető be az automatikus mintavevőkbe. Ha a minta koncentrációja a kalibrációs tartományon kívül esik, a mintát automatikusan hígítja, hogy illeszkedjen a kalibrált tartományba, és a kezelő beavatkozása nélkül (utóhígítások) újra elemzi azokat. Ezenkívül a hígító állomás egy standard törzsoldatból automatikusan elkészítheti a munkastandardokat. A hígítóállomás csökkenti a minta kézi előkészítését, és hozzájárul a módszer pontosságához és rugalmasságához.

Szakértőnk várja hívását!

+36 20 591 5914

info@symetron.hu

Érdekesnek találta cikkünket? Olvasson tovább!


BluVIsion_kiemelt

A Skalar által kifejlesztett új automata mérőrendszer, a BluVision diszkrét analizátor, alapvető kolorimetriás vízparaméterek elemzéséhez nyújt tökéletes megoldást. Kattintson a képre és tudjon meg többet!

Primacs_MCS_HT

Primacs SERIES szén / nitrogén analizátorokat úgy tervezték, hogy  szilárd és folyékony mintákban a szén és nitrogén elemzésre tökéletes megoldását kínáljon. Kattintson a képre és tudjon meg többet!

A Skalar kifinomult SP2000 robot dedikált és rugalmas automatizálási megoldásokat kínál a rutin analitikai mérésekhez. Az automatizálás számos alkalmazáshoz elérhető, kattintson a képre és tudjon meg többet!